BYFESTUKA - Sortland 20 år som by

Fra tirsdag 13. juni til lørdag 18. juni skal Sortland feire 20 år som by. Dette skjer med kunstutstilling, framtidsseminar, blått hår, tidenes største barnebursdag, revyslag og byfest. Blant annet.

Sortland feirer 20 år som by med kunstutstilling, framtidsseminar, blått hår, tidenes største barnebursdag, revyslag og byfest.
Fra 13. til 18. juni skal Sortland feire 20 år som by, og det gjør vi med blikket mot hvor vi skal - både som by og region. Sortland har vært i en voldsom utvikling de siste 20 årene, og har på veldig mange måter blitt en helt annen by enn i 1997. Nå skal vi feire hvor vi kom fra, og ikke minst stake veien videre.

Tirsdag 13. juni

Kulturskolens utstilling "Meh" - Kulturfabrikken

Onsdag 14. juni

Kl.17.30 og 18.30 Kulturskolens forestilling "Sommer, sommer" - Møysalen Kulturfabrikken.

Torsdag 15. juni

Kl. 18.00 Åpning av utstillingen Sjølfie - utstillingsåpning av D.K.S.-prosjektet “Sjølfie”.
Alle 6.-klassinger i Sortland kommune deltar med sine selvportrett.

Kl.18.00-21.00
Vesterålsdebatten "Sortland i 2037". Gratis og åpent for alle. Vi stiller spørsmålet "Hvem skal Sortland i 2037". Hvordan kan Sortland som regionsenter bidra til vekstkraft til hele regionen? - Møysalen Kulturfabrikken. Gratis og åpent for alle

Fredag 16. juni

Kl.12.00 -18.00 Torgteltet åpner med utstillere fra hele Vesterålen.

Kl. 09.30 - 11.30 Barnebursdagen til Sortland. Alle barnehage og skolebarn i kommunen inviteres til utendørsfest for byen. Parkeringsplassen utenfor Skibsgården og Kulturfabrikken.

Kl. 12.00 - Utstillingen "Sortland by 20 år" - Sortland museum.

Kl. 20.00 - Lønningsquiz med Sortland som tema - Kulturfabrikken

Lørdag 17. juni

Kl.11.00-16.00 Torgteltet åpner med utstillere fra hele Vesterålen.

Kl. 11-14 Åpen dag hos Reno-Vest
Kom innom og finn mer ut om de nye kule renovasjonsbilene, hvordan de optisk sorterer husholdningsavfallet vårt, og få kaffe, kake, pølser og is.

Kl. 12.00-16.00 Barnas fabrikk: Sentrumsbursdag med morsomme leker fra gamle dager i gatene. Her kan du utfordre naboen i fiskebolleløp, trillebårrace og fotballkonkurranse, samt visning av drill, turn og masse annet morsomt. På Torget vil du også kunne utfordre naboen i sjakk.

Kl. 19.00 -20.30 Det Store Revyslaget - Det koker av revyer på hver en odde i Vesterålen, og kanskje er det årsaken til at vesterålinger er blitt kjent som stødige humorister. For å markere vårt revir som regionen som laisa opp stemninga, er det nå duket for Det Store Revyslaget.

Kl. 20.30-02.30 Byfesten 2017 - Noen av Vesterålens beste musikere danner et superband i anledning bybursdagen, og spiller de råeste partylåtene sammen med Katrina fra Katrina and The Waves, Lasse Uppman, Anniken Høve og Torgeir Steinsland. 18 års aldersgrense / kr. 298,-

Søndag 18. juni

Kl.11.00 Utegudstjeneste i Minnelunden

Kl.11.00-14.00 Åpen dag på Akvakultur i Vesterålen - Det blir en familiedag med båtturer, konkurranser og kafe på gamle Gladbrygga. I tillegg har vi fått Halvar Ellingsen med oss på laget, som skal lage sushi og grille lokal sjømat samt kjøre gratis sushikurs for alle som vil være med. Blokken.

Byfestuka logo kart - Klikk for stort bilde

Vi tar forbehold om feil eller endringer i programmet.

Program Kulturfabrikken

Byfestuka - Sortland 20 år som by