Covid-19 vaksinering: Vi ber alle innbyggere over 18 år som ønsker vaksine om å registrere seg

Innbyggere over 18 år i Sortland kommune som ønsker vaksine, må registrere seg i vaksinekø.

Massevaksinering - registrer deg nå

Har du medisinske spørsmål, ta kontakt med ditt fastlegekontor. Når en slik vaksinering eventuelt kan komme vet vi ikke, men vi ønsker være forberedt allerede nå.
Du må registrere deg med BankID:

Registrering

Om registrering og vaksinering

► Hvis du registrerer deg selv skal registrering KUN foregå via Sortland kommunes hjemmeside.

► Ansatte i kommunen som hjelper til med registrering, Vaksinetelefon og vaksinering har taushetsplikt. Fastlegen din vil få informasjon fra vaksinatør når du er vaksinert.

► Det er ingen andre enn Sortland kommune som tilbyr denne type vaksine i vår kommune nå.

► Vaksinen er gratis, og det er heller ingen betaling verken på forskudd eller etter vaksinering.

Bor du, eller oppholder deg i Sortland over lengre tid

De i alderen 75-84 år, som bor eller oppholder seg i Sortland kommune over lengre tid, og ikke er kontaktet, må gå inn på kommunens hjemmeside for å registrere seg i vaksinekøen. Om du trenger hjelp til dette kan du ringe Vaksinetelefon på 95 26 41 05.

Har du medisinske spørsmål skal du ta kontakt med ditt fastlegekontor.

Når blir det min tur?

Vi får en del henvendelser fra innbyggere som lurer på når det blir deres tur for vaksinering. Vi mottar fortsatt begrenset mengde vaksiner, slik at antall doser varierer fra uke til uke. Dette gjør at vi ikke kan forutse når det blir DIN tur til vaksinering, eller gi noen timer langt fram i tid.
Så vi må bare be om tålmodighet; DU får tilsendt en time når det er din tur til å få vaksine. Vi håper å være ferdig med aldersgruppen 75-84 år i løpet av februar/mars. Vi oppfordrer folk til å følge litt ekstra med på telefonen, og til å svare selv om nummeret som ringer ikke er kjent.

Vi vil nå motta vaksine prioritert helsepersonell

Inger Lise Robertsen
vaksinekoordinator