Fraråder unødvendige fritidsreiser i påsken

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen går ut med en felles bekymring over smitten som nå øker betydelig rundt oss.

- Vi nærmer oss nå en påske, der sikkert mange har tenkt å besøke venner, familie eller ta seg en velfortjent ferie. Vi mener at med den smitten som vi nå ser i Norge, er det ikke tilrådelig med unødvendige fritidsreiser denne påsken, sier kommuneoverlegene i en felles uttalelse fredag 12. mars.

Regjeringen hadde fredag 12. mars pressekonferanse med klare råd til befolkningen om påsken

- Vi kommuneoverleger ønsker å presisere at det er særdeles viktig å vurdere nødvendigheten av reiseaktivitet nå, men ønsker å presisere at det å reise hjem til nær familie i påsken er en nødvendig reise for de fleste.

De påpeker dessuten at dersom man reiser fra et område med mye smitte er det veldig viktig å følge de strengeste smittevernreglene, unngå kontakt med andre enn de som er i den husstanden du reiser til, og at man velger utendørsaktiviteter. Hvis man får symptomer, ta raskt kontakt for vurdering til test, og hold deg unna andre mennesker.

► The government’s recommendations for Easter