Korona - tiltak og anbefalinger i Sortland kommune

Koronasmitten øker i samfunnet. Selv om vår kommune ennå har lave smittetall, kan dette snu når som helst. I samarbeid med smittevernlegen har vi følgende ordninger og oppfordringer nå:

• Vær snar med å teste deg dersom du kjenner symptomer. Ikke vent i flere dager for å se om symptomene  går over. Husk å avtale tid på forhånd. Søk råd på koronatelefonen om du er i tvil, tlf. 952 64 105.

• Kommer du reisende fra områder med høyere smittepress enn vi har i Sortland, ber vi om at du unngår å oppsøke våre helse- og omsorgsinstitusjoner de første 10 dagene du er her.

• Besøker du våre institusjoner må du nå bruke munnbind.

• Unngå unødvendige reiser. Du må selv vurdere om en reise er nødvendig eller ikke, men tenk etter om reisen du planlegger, kan utsettes.

• Ferdes du på kafeer, restauranter, kjøpesenter mv. eller driver du slike virksomheter, så vær spesielt nøye med smittevernbestemmelsene. Dette er møtepunkter der smitte lett kan utveksles, og vi må alle bidra til at disse virksomhetene kan drives trygt.

• Og som alltid; vask hender, hold avstand og vær hjemme om du er syk.

Takk til alle dere som tar hensyn og følger smittevernrådene!