Koronavaksinering også i sommer

Innbyggere i Sortland kommune vil bli innkalt til vaksinasjon også gjennom sommeren.

Vaksineleveransene til Norge vil fortsette, uavhengig av sommerferieavvikling

For å sikre raskest mulig vaksinasjon av befolkningen, sendes mottatte vaksinedoser fortløpende ut til kommunene også i sommer. Slik det ser ut nå vil det komme store leveranser fra Pfizer i løpet av juni, juli og august.

► Innbyggere i Sortland kommune vil bli innkalt til vaksinasjon gjennom sommeren, også i sommerferien.

Du vil få dose 2 i samme kommune som du får dose 1

Dette gjelder både nå, og under ferieavviklingen. Dette får kommunen hyppig spørsmål om, og Sortland kommune kan ikke tilby dose 2 til feriegjester eller andre.

• Når du får tilbud om dose 1, blir du innkalt til dose 2 etter 6 uker.
  • Hvis du vet at du er på ferie når dose 2 skal settes, bør du vurdere å utsette dose 1.
  • Vi har ingen mulighet til å være fleksibel på dose 2 på grunn av ferieavvikling og privat reiseaktivitet i sommer.