Marin forsøpling - strandryddingen fortsetter utover høsten

Aksjonen går videre og det er fremdeles mulighet for å få økonomisk og organisasjonsmessig hjelp til transport av både personer og avfall inn og ut av områder som trengs å ryddes.

Lørdag 16. september er det internasjonal strandryddedag og uka 11.-16. september er det nasjonal strandryddeaksjon  "HOLD HØSTEN REN"

Når du skal organisere strandryddingen må du sørge for at det fylles ut et eget strandryddeskjema (PDF, 165 kB) som skal følge avfallet inn til Reno-Vest.  Avfallet skal samles i blanke sekker - både sekker og skjema kan du hente på kommunens Servicetorg mellom kl 08.00-15.00 på hverdager. Eller vi kan avtale nærmere hva dere trenger.

Ta kontakt via e-post til  Raina.Kristensen@Sortland.kommune.no  eller telefon 76 10 91 11, dersom du vil organisere rydding av søppel langs fjære- og strandområder i kommunen, så blir vi enige om hvordan ryddemannskaper kan fraktes og avfall hentes ut.

Det er mange steder å gjøre en innsats, vi nevner f.eks.
- Stamnes
- Sigerfjord; Kjerringnesøya og Åserøya, (der planlegges det rydding søndag 17. september, båtavgang fra Dalsand kl. 12.00, se facebooksider for Sigerfjord for mer informasjon).
- Djupfjorden og sørover mot Blokken
- Roksøy
- Østsiden av Eidsfjorden

Hvis du ønsker å ta ansvar for rydding, så meld fra til Raina.Kristensen@sortland.kommune.no så kan vi legge informasjon ut på siden her, kanskje flere vil bli med :)

Vesterålskommunene har fått totalt 700 000 kroner til bruk for transport og det er også mulig  å bruke helikoptertransport av avfall ut fra områder der annen transport er vanskelig.

Hittil (06.09.2017) har vi fått innmeldt at det er plukket avfall på disse stedene:
- Rekøya
- Godfjord, ca. 1 km strandlinje
- Elvenes
- Vikbrua- Mellomvollen
- Bøstrand
- Kjerringvik, nord for Joker, ca 300 m
- Ravnkloa
- Leirbognes-Reinsnes
- Valsnes
- Sortlandsbrua-Kringelneset
- Kjøldraget-Håkabogen
- Kvalvika i Godfjord
- Folkvang
- Jennestad
- Hognfjord, fra grendehuset til Eidbukta
- Rise (ryddes av Holand skole 14. september)

Vi takker aller sammen som har deltatt så langt. Veldig flott at vi har fått ryddet så mange steder.

Les også om ordningen  "adopter en strand (PDF, 557 kB)", som organiseres av Hold Norge Rent.

Strandrydding2016 - Klikk for stort bilde