Økning i antall vaksinedoser til Sortland

I og med at Norge får 1 million ekstra vaksinedoser har vi fått informasjon om at vi i uke 34 vil motta over 2000 doser.

Dette er strålende nyheter

Vi mottar kun mRNA vaksiner. Det meste vi mottar i uke 34 vil være den som heter Moderna/Spikevax, og en mindre andel vil være Pfizer/comirnaty.

Både Moderna og Pfizer’s vaksiner er begge laget med mRNA teknologi og er dermed likeverdige vaksiner. Faktisk er de så like at de blandes.

De bygger på den samme teknologien, og det å kombinere ulike koronavaksiner gir minst like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger enn det å få vaksine fra samme produsent.

Mange husker nok all medieomtalen om Astra-vaksinen. Det som er viktig å huske er at Astra Zenecas vaksine er laget med virusvektor-teknologi og dermed skiller seg radikalt fra mRNA-vaksinene Pfizer og Moderna.

Tilfeldigheter har gjort at vi til nå kun har fått Pfizer i Sortland, og dermed har ikke vaksineringen gått så raskt som man kunne ønske. Derfor er det svært gledelig at vi nå også kan ta i bruk Moderna-vaksinen i tillegg.

Vi er heldige som får stor økning i antall vaksinedoser

Vi er heldige som får så store leveranser og vi har da snart fullvaksinert alle over 18 år i Sortland.

Forhåpentligvis går vi mot en tid hvor vi kan leve livene våre uten 1 meters-avstand, uten munnbind og åpne grenser 😊

Kommunen vil sende ut ytterligere informasjon i neste uke.

Det vil ikke være anledning til å reservere seg mot Moderna i forkant av innkalling til vaksinasjon. Kommunen kaller inn på bakgrunn av antall doser som mottas og innbyggerne kan ikke velge hvilken vaksinetype de skal få tilbud om.

Mette Røkenes
kommuneoverlege