Smitte og testing

Det vil fra 1. mai kun testes for COVID-19 på klinisk indikasjon (diagnostisk testing), som rekvireres av lege ved behov.

I følge nasjonale føringer er det ikke lengre grunnlag for at kommuner skal tilby testing til reiseformål. Dermed vil Sortland kommune ikke tilby testing for Covid-19 i forbindelse med reise fra 01.07.22.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring legevakt 116 117

Spørsmål angående vaksinering kan sendes til:
E-post besvares daglig mandag-fredag
koronavaksinering@sortland.kommune.no

Testing og positiv selvtest

  • I tråd med råd fra helsedirektoratet vil den kommunale teststasjonen legges ned fra og med 1. mai det vil si at 29. april er siste dag med testing i Nordlysveien 30. Det vil fra 1. mai kun testes for COVID-19 på klinisk indikasjon og man må da ta kontakt med fastlege for dette.
  • Du trenger ikke teste deg med selvtest.
  • Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk.
  • Du trenger heller ikke registrere positive selvtester hos kommunen.
  • I følge nasjonale føringer er det ikke lengre grunnlag for at kommuner skal tilby testing til reiseformål. Dermed vil Sortland kommune ikke tilby testing for Covid-19 i forbindelse med reise fra 01.07.22.

 

Flytskjema nyoppståtte luftveissymptomer  

        


Smittevern og forskrifter

Svar på koronatesten (PCR) din

Du får varsel når prøvesvaret av PCR-testen er klart. Laboratoriet i Bodø garanterer ikke svartid på PCR prøver lengre, det kan gå over 72 timer før du får ditt svar. Avhengig av hva du har valgt, vil du få melding på SMS eller e-post, eller begge deler. Varselet vil ikke vise hva prøvesvaret er.
Har du fått melding om at prøvesvaret er klart, kan du også logge rett inn på prøvesvar-tjenesten uten å gå via meldingen. 

Prøvesvar

Symptomer

Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

Symptomer

Smittestopp-app

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI), som skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Appen har 16-års aldersgrense.

Last ned smittestopp-app

Film smittestopp-app

Smittevern i ulike sektorer

Ulike smitteverntiltak for offentlige aktører (og helsepersonell) fra Helsedirektoratet.