BUA Blåbyen

Nå blir Utstyrsloftet til BUA Blåbyen!
BUA Blåbyen er et sted der store og små i Sortland kan låne gratis utstyr til sports- og friluftsaktiviteter. Alle trenger ikke å eie alt, her kan vi dele på moroa så lenge vi tar vare på utstyret og oss selv i samme slengen. Vi har ski og skiutstyr, telt, lavvo, skøyter, hodelykter, sykler og mye annet sports- og turutstyr. Alle er velkommen til å låne utstyr!

I januar og starten av februar betjenes Utstyrsloftet/BUA Blåbyen per telefon i åpningstidene tirsdag kl. 11.00-15.00 og torsdag 14.00-18.00. Fra 16. februar 2023 flyttes Utstyrsloftet til Sortland Arbeidssenter og blir til BUA Blåbyen. BUA Blåbyen har åpent hverdager kl. 10:00-15:00, i tillegg til utvidet åpningstid torsdager kl. 10:00-18:00.

I en overgangsfase kan noe utstyr lånes ved bruk av bibliotekkortet ditt. Det er kort låneperiode på bare én uke, slik at så mange som mulig kan benytte seg av tilbudet.

Aldersgrense for å signere utlånskontrakt og låne utstyr er 18 år, men unge under 18 kan registreres som medlåntaker. Se mer på BUA sin hovedside: Spørsmål og svar BUA

 

Hvordan låne utstyr?

Reservering: I en overgangsfase kan du fortsatt reservere utstyr via biblioteket på Kulturfabrikken. Du trenger et lånekort på biblioteket og en signert låneavtale som leveres ved første gangs lån av utstyr.

 

Reservere utstyr

 

Utlevering: Utstyr må hentes og leveres på Utstyrsloftet i Norturabygget, Strandgata 46. Dette gjelder ut januar 2023. Fra 16. februar flytter Utstyrsloftet til Sortland Arbeidssenter, Steiroveien 16, og all henting og levering skjer der. 

Gratis: Hos oss er alt lån av utstyr gratis til både store og små. 

Lånetid: Utlån av utstyr er i hovedsak til én aktivitet om gangen, og leieperioden er én uke.
Utvidelse av utlånsperioden kan gjøres etter avtale ved behov.

Vilkår:

• Utstyrsloftet står ikke ansvarlig for hvordan utstyret brukes, men vi kan gi en generell veiledning. 
• All bruk av utstyr skjer dermed på eget ansvar.
• Utstyret skal leveres tilbake i den stand det ble lånt i. Avvik skal innrapporteres ved tilbakelevering.
• Låntaker er erstatningspliktig ved tap eller skade.
• Telt, sekker, soveposer og turutstyr skal være tørt og reint når det leveres inn. Ved noen tilfeller leveres vaskeanvisning med, for enkel og riktig rengjøring før innlevering.
• Der aktiviteter tilsier det, skal beskyttelsesutstyr brukes.
• Sykler, rulleskøyter, skøyter og alpint utstyr lånes ikke ut uten godkjent hjelm.
Ved bruk av egen hjelm må denne medbringes og fremvises.
• Kano: Lån og bruk av kano må være med en voksen. Det er påbudt å ha på godkjent redningsvest og anbefalt med våttkort-kurs. 
 

Bidra gjerne:
Alt hos oss kan du låne gratis, men det er alltid kjærkommet med små, eller store, donasjoner som kan bidra til vedlikehold og nye innkjøp.

► VIPPS: 514975
► Kontonummer: 4570 06 00827

Adresse

Utstyrsloftet
Norturabygget
Strandgata 46
8400 Sortland

Åpningstider

Tirsdag 11.00 - 15.00
Torsdag 14.00 - 18.00

Kontaktinfo

Sortland Arbeidssenter
Thommas Hagan
e-post
76 12 38 11