BUA Blåbyen

BUA Blåbyen er et sted der store og små i Sortland kan låne gratis utstyr til sports- og friluftsaktiviteter.

Alle trenger ikke å eie alt, her kan vi dele på moroa så lenge vi tar vare på utstyret, og oss selv i samme slengen. Vi har ski og skiutstyr, telt, lavvo, skøyter, hodelykter, sykler og mye annet sports- og turutstyr. Alle som bor eller jobber i Sortland er velkommen til å låne utstyr!

Vi anbefaler deg å registrere deg som låntaker i BUA så snart du får anledning og gjerne før du kommer for å låne utstyr. Det kan du gjøre via denne lenken: Opprett låneprofil i BUA (ekstern side)

Aldersgrense for å låne utstyr er 18 år, men unge under 18 kan registreres som medlåntaker sammen med en voksen gjennom BUA sitt registreringssystem for låntakere. Det er generelt en kort låneperiode på bare én uke slik at så mange som mulig kan benytte seg av tilbudet. Se mer på BUA sin hovedside: Spørsmål og svar BUA

Hvordan låne utstyr?

Reservering: Reservasjon av utstyr skjer gjennom BUA sine nettsider du trenger ikke bibliotekets lånekort for å låne utstyr. Husk å lage deg låneprofil hos BUA før du kommer for å låne utstyr. Det kan du gjøre via denne lenken: Opprett låneprofil i BUA (ekstern side)

Utlevering: Fra åpningsdagen av BUA Blåbyen så er oppmøtested ved bruktbutikken ved Sortland Arbeidssenter, Steiroveien 16, og all henting og levering skjer der. 

Gratis: Hos oss er alt lån av utstyr gratis til både store og små. BUA har ekstra fokus på barn og unge. 

Lånetid: Utlån av utstyr er i hovedsak til én aktivitet om gangen, og leieperioden er én uke.
Utvidelse av utlånsperioden kan gjøres etter avtale ved behov.

Vilkår: De generelle vilkårene finner du på BUA sin side: standard lånevilkår (ekstern side)

BUA Blåbyen står ikke ansvarlig for hvordan utstyret brukes, men vi kan gi en generell veiledning. All bruk av utstyr skjer dermed på eget ansvar. Telt, sekker, soveposer og turutstyr skal være tørt og rent når det leveres inn. Ved noen tilfeller leveres vaskeanvisning med, for enkel og riktig rengjøring før innlevering. Der aktiviteter tilsier det, skal beskyttelsesutstyr brukes.
Sykler, rulleskøyter, skøyter og alpinutstyr lånes ikke ut uten godkjent hjelm. Ved bruk av egen hjelm må denne medbringes og fremvises. Lån og bruk av kano og SUP må være med en voksen ansvarlig låntaker. Det er påbudt å ha på godkjent redningsvest, og anbefalt med ullbekledning og å inneha våttkort-kurs. 
 

Bidra gjerne:
Alt hos oss kan du låne gratis, men det er alltid kjærkommet med små, eller store, donasjoner som kan bidra til vedlikehold og nye innkjøp. Merk overføringen med "gave BUA Blåbyen".

► VIPPS: 514975
► Kontonummer: 4570 06 00827

Adresse

BUA Blåbyen
Sortland Arbeidssenter
Steiroveien 16
8403 Sortland

Åpningstider

Tirsdag 09.00 - 15.00
Torsdag 09.00 - 15.00
 

Kontaktinfo

Sortland Arbeidssenter
Einar Ask
einar@sortland-arbeidssenter.no
478 48 415