Turforslag

Sortland kommune har en rekke flotte turområder, her er noen forslag til turer og turmål.

Turlagshyttene

Vesterålen Turlag drifter to hytter i kommunen, Snytindhytta og Ingemannshytta, begge lokalisert i vakre omgivelser. Turforslag og informasjon om hyttene finner du på Vesterålen Turlag sine sider.   


Sortlandsmarka

Sortlandsmarka med Selnesstien, lysløypa og stien opp til Steiroheia og Bøblåheia er byens viktigste og mest brukte utfartsområder. Selnesstien er også universelt utformet og tilrettelagt for funksjonshemmede. 


Turpostkasser

Det er mange turpostkasser i kommunen som driftes av idrettslagene ute i bygdene. 

Stikkut! 

Turregistrering i Vesterålen
 

Ånstadblåheia alpinanlegg

Ånstadblåheia skitrekk, ligger på sørsida av Ånstadblåheia (503 moh). Trekket går ikke til toppen av fjellet, men det er en variert bakke med god nedkjøring. Heisen er 950 meter lang, hovedtraseen er 1080 meter med et fall på drøyt 300 meter og maksimal helling på ca. 30 grader. Trekket eies og drives av Sortland Alpinklubb. Sommerstid er toppen et fint turmål med 360 graders utsikt.  


Møysalen Nasjonalpark

Møysalen Nasjonalpark er delt mellom de tre kommunene Sortland, Hadsel og Lødingen. Møysalen 1262 moh, og er et yndet turmål. Fjellet er høyeste fjellet på Hinnøya, og er det nest høyeste fjellet på ei øy langs norskekysten. På grunn av turens lengde, og kryssing av to breer anbefales det å bestige Møysalen med turguide fra Møysalen nasjonalparksenter. Breene varierer i størrelse og form fra år til år og fra måned til måned, og kan derfor til tider være krevende å krysse.  
 

Flere forslag