Publisert 22.06.2017
Ilag

TAKK FOR FESTEN

Å feire 20 år som by gjorde et stort inntrykk på meg - både som ordfører og borger. Mangfoldet av aktiviteter som ble arrangert i løpet av Byfestuka, fikk meg til å innse noe veldig viktig. Vi bor i en blå by som er rik fordi vi har  mennesker som tør skape store opplevelser for hverandre.

Det krever mange timer med forberedelser, kreativitet og visjon for å lande en Byfestuke, derfor vil jeg takke alle som bidro. Fra mine ansatte i  kommunen, næringsliv, Kulturfabrikken, kulturskolen, reiselivet til frivillige lag og foreninger. Sammen skapte dere en bølge av “ja, det får vi til”.

Det skapte blant annet øyeblikk som da 1000 skolebarn ropte “Kjetil, Kjetil, Kjetil” da vår miljøhelt Kjetil Paulsen kom på scenen under Barnebursdagen. Barna signerte verdens største miljøkontrakt, og lovet å “ta en Kjetil” ved å holde byen ren. Før hadde vi Kjetil - nå har vi 1000 miljøhelter. For en rikdom det er.

Det skapte også “Det Store Revyslaget” med revyer fra hele regionen, utstillingen  #sjølfie, Meh, Sortland by i 20 år, forestillingen “Sommer, Sommer”, og det fantastiske bandet på Byfesten hvor musikere fra hele Vesterålen samlet seg. Det skapte Vesterålsdebatten “Sortland i år 2037” der Marianne Meløy kjørte talkshow med spennende gjester som pusher regionen fremover. Vi jobbet sammen på tvers av næring, bransje, alder eller bosted for å finne ut hvem Sortland som regionsenter skulle være.

Vi fikk 1300 bursdagskort der barna skrev ønsker for hvem Sortland skal være som by og regionsenter om 20 år. Det er viktige innspill fra de som skal styre byen i framtida.

Fokuset til Byfestuka var alltid å se fremover, og jeg kjenner etter denne feiringen at framtida er lys.

Takk til alle som kom og feiret sammen med oss fra hele regionen, og takk for at du bor på Sortland. Det er du som skaper byen og gjør den rikere, og full av opplevelser.

Takk.

Tove Mette Bjørkmo,

ordfører

Publisert 19.06.2017
bål-ulovlig

St. Hansbålet skal være bygd opp av rent trevirke, hogstavfall, trær og røtter.

Publisert 16.06.2017
Feets

Forsvarets musikkkorps skal holde en paradekonsert fredag 23.06.2017 på Kulturfabrikken.

I denne forbindelsen vil de foreta en parademarsj med oppstart ca, kl. 12.40 fra Sjøgata. Parademarsjen går opp Nordre Frydenlund og langs Strandgata til Kulturfabrikken, ankomst her senest kl. 13.10.

Det kan bli en kortere stopp i Strandgata ved torget.

Det bes om at trafikantene tar hensyn til parademarsjen.

Kart rute (PDF, 255 kB)

Publisert 16.06.2017

Fra tirsdag 13. juni til lørdag 18. juni skal Sortland feire 20 år som by. Dette skjer med kunstutstilling, framtidsseminar, blått hår, tidenes største barnebursdag, revyslag og byfest. Blant annet.

Publisert 12.06.2017

Høring: Lokal forskrift om gebyr for saksbehandling etter plan- og bygningsloven og forurensingsforskriften. Høringsfrist: 15. august

Publisert 09.06.2017
Vegarbeid_skilt.jpg

Fagerlundveien blir innsnevret til halv veibredde på grunn av arbeid i perioden 12. juni kl. 07.00 til 16. juni kl. 14.00. Arbeidsområdet er skiltet.

Publisert 01.06.2017
Vegarbeid_skilt.jpg

Steiroveien blir etappevis innsnevret inntil halv veibredde fra fylkesvei 82/Vesterålsgata til Møllenbakkveien i perioden 06.06. -27.06.2017.

Publisert 26.05.2017

Sortland kommune ber om at grunneiere selv fjerner vegetasjon og liknende på egen eiendom som kan skape problemer for ledningsnett, stolper eller armatur, eller som hindrer effektiv belysning og dermed bidrar til redusert trafikksikkerhet.

Publisert 23.05.2017

Invitasjon til høring – Forskrift om tildeling av langtidsopphold i institusjon i Sortland kommune legges nå ut til høring.